Over

Mirna Martina

In 2015 kwam ik met leer in aanraking door mijn werk op de afdeling ‘Shoes and Accessories’ bij Tommy Hilfiger en Calvin Klein onder leiding van een excellente Italiaanse leermeester. Hier is mijn liefde voor leer ontstaan. Ik had nog nooit zoveel verschillende soorten leer bij elkaar gezien, de één zo zacht als fluweel en de ander zo hard als beton.

Voor mijn afstudeeropdracht besloot ik mij verder te verdiepen in leer en kennis op te doen over oude ambachtstechnieken van leer. Deze oude ambachtstechnieken heb ik toegepast bij het maken van mijn eerste meubels waarmee ik vervolgens ben afgestudeerd.

Ik ga ontzettend precies te werk omdat het materiaal waarmee ik werk erg kostbaar is. Het kostbare materiaal zorgt ervoor dat leerambacht een tijdrovend vak is.

Alle objecten die ik maak zijn interieur gerelateerd. Momenteel ben ik bezig met het ontwerpen en maken van een collectie stoelen, maar de ontwerpen kunnen uiteenlopen tot vrijstaande kunstobjecten. Omdat ik mijzelf niet wil beperken in mijn creatieve vrijheid houd ik dit breed. Wat centraal staat zijn de leersoorten en de ambachtstechnieken die ik op de ontwerpen toepas.

 

Mirna Martina